Gündem

FETÖ, KYK' lara Kendisine Öğrenci Olacak Gençleri Yerleştirmiş!

Konya’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan şüpheli Ş.G, örgütün, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından nasıl eleman temin ettiğini anlattı.


Şüpheli Ş.G, cemaat evinde kalan öğrenciler, ev abileri ve öğrencilerden sorumlu kişilerin katıldığı, Zaman gazetesi binasında düzenlenen seminerde, öğrenci evleriyle ilgili bilgi verildiğini söyledi. Bu toplantılarda yurt dışındaki okulların kurulması ve durumlarına ilişkin konuşmalar yapıldığına değinen Ş.G, öğrenci evlerinin önceki durumları, sıkıntıları anlatılarak, Gülen cemaatine daha fazla bağlı olmaları ve sımsıkı sarılmaları tavsiyesinde bulunulduğunu bildirdi.

İzmir’de düzenlenen bir kampta da öğrencilere cemaati sevdirecek, bağlılıklarını sağlayacak konuşmalar yapıldığını ifade eden Ş.G, kaldığı öğrenci evi okula uzak olmasından dolayı buradan çıkmak istediğini ancak boş ev olmadığı cevabının verildiğini dile getirdi.

Bunun üzerine KYK’ya geçme isteğinin olumlu karşılandığını belirten Ş.G, hafta sonları okula yakın öğrenci evlerine gidip gelmesinin istendiğini aktardı.

Gerekli başvuruları yaptıktan sonra KYK’ya ait yurtta kalmaya başladığını dile getiren Ş.G, “Kredi Yurtlar Kurumu yurdunda kalmaya başladıktan sonra oradaki öğrencilerden evde kalmak isteyen olursa onlarla ilgilenerek cemaate kazandırmam istendi.” dedi.

Yurda çıkmadan önce rahat iletişimde bulunması için FETÖ mensubu olan KYK’lardan sorumlu kişinin telefon numarasının verildiğini anlatan Ş.G, bu kişinin görevinin de KYK’lardan öğrenci evlerine öğrenci kazandırmak olduğunu vurguladı.

Ş.G, KYK’daki görevinin, beş evden sorumlu bölge talebe mesulü olduktan sonra sona erdiğini bildirdi.

Kamupersoneli.net | AA