Gündem

FETÖ'nün Bylock'tan Sonraki Yeni Haberleşme Ağı: Betternet

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 Mart tarihinde yürütülen operasyonda, yakalanan 2 şüphelinin, eve baskın yapıldığında koşarak telefonlarını saklamaya çalıştıkları belirtildi.

Bunun üzerine araştırma yapan polis kriptolu notlar, çok sayıda örgüte ait yasaklı kitap ve kitapların içine saklanmış 12 bin TL, 8 bin dolar ve 4 bin Euro ele geçirdi.

Ele geçirilen örgütün talimat notlarında; ”Yakalandığınız takdirde savunmanızda ByLock sorulursa, bu programın tespitinin yasal olmadığını ve MİT’in böyle bir tespit yapmasının yasadışı olduğunu söyleyin” yazıldığı görüldü.

Örgütün kendi aralarında haberleşmek için kullandığı tespit edilen ByLock uygulamasının ardından Betternet uygulaması ile de, mesajlaşma ve ses bağlantısı yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Şüphelilerin VPN kullanarak “Betternet”e bağlandıkları, “uçak modu”na alınan ve içinde GSM hattı olmayan telefonlarla bu program üzerinden haberleştikleri belirlendi.

Yer tespitine olanak sağlayan sinyal verilerinin de alınamadığını söyleyen polis, şüphelilerin örgüt evlerinde seyyar wi-fi ile projeksiyon cihazı da ele geçirildi.

Kamupersoneli.net