Gündem

FETÖcü Gardiyanlar Teröristleri Kaçırmış

Diyarbakır’ da yer alan yüksek güvenlikli D tipi cezaevinden kaçan 6 PKK’ lı teröristin yardımcılarının FETÖ’ cü gardiyanlar olduğu ortaya çıktı. Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden bu olay, aydınlığa kavuşturulmuş durumda. Diyarbakır D tipi cezaevinden kaçan bu 6 PKK’ lı terörist, daha öncede Bingöl M tipi cezaevinden kaçmışlardı.

5 Mart 2016 tarihinden itibaren yürütülen çalışmalar sonucunda edinilen bilgiler kapsamında, 6 kişiden 4 teröristin örgütün Kuzey Irak’ ta yer alan dağlardan birinde olduğu öğrenildi.

Güvenlik zafiyetleri kullanılmış, içeriden destek alınmış.

Hapishaneden kaçtıkları sırada havanın sisli oluşu, görüş mesafesinin az olması ve güvenlik kameralarının da sağlıklı çalışmıyor oluşunu kullanan teröristlerden 4 ünün Kandil Dağların’ da olduğunun belirlenmesi üzerine; araştırmalar genişletildi.

Genişletilen araştırmalar kapsamında ortaya çıkan verilere göre, teröristlerin içeriden yardım aldığı, FETÖ’ cü gardiyanlar tarafından hapishaneden çıkarıldıkları anlaşıldı.

Bahsi geçen teröristler; daha önce 25 Eylül 2013 tarihinde tünel kazarak kaçmaya çalışan ve yakalanan 18 kişiden 6′ sı olarak aktarılırken; 6 kişiden 4′ ünün Kuzey Irak’ ta olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada, teröristlerin; Diyar Kaydu, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök, Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Ramazan Aslan isimli şahıslar oldukları aktarıldı.

Kamupersoneli.net | ANKARA