Gündem

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 149. Gününde DEAŞ'a Ait 182 Hedef Vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) gelen bilgilere göre, DEAŞ dahil diğer terör örgütlerinin oluşturduğu tehditlerin bertaraf edilerek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek sağlamak için Suriye’nin kuzeyine yönelik düzenlenen 24 Ağustos 2016’da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı hâlen devam ediyor.

Harekatın 149’uncu gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grupları tarafından yapılan; karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerinin ele geçirilmesine yönelik tüm çalışmalara devam ediliyor.

Hedef tespit araçları sayesinde belirlenen terör örgütü DEAŞ’a ait 164 hedef vurulduğu açıklandı. DEAŞ mensupları tarafından kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildiği belirlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, El Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde bulunan terör örgütü DEAŞ’a ait 18 hedefe hava harekatı düzenlendiği açıklandı. Hava harekatında, barınma yeri olarak kullanılan 16, karargah olarak kullanılan 2 bina imha edildiği duyuruldu.

Muhaliflere destek sağlayan TSK unsurlarının ise Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit ettiği 3 DEAŞ hedefi, koalisyon hava unsurları tarafından imha edildi.

Rusya’dan El Bab’a hava harekatı

Rusya ile sağlanan anlaşma sonucunda El Bab bölgesinde, koordinasyon hattının güneyinde tespit edilen DEAŞ hedeflerinin Rus jetlerince imha edildiği belirlendi. Gün içerisinde karadan ve havadan gerçekleştirilen harekatlar sonucunda 18 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA