Gündem

Flaş Açıklama ! Bakan Soylu'dan 10 Kasım ve 29 Ekim Kutlamaları Açıklaması

Ankara Valiliği geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak, güvenlik tedbirleri kapsamında 17 Ekim’den 30 Kasım’a kadar bütün gösteri ve yürüyüşleri yasakladı. Valilik alınan güvenlik önlemlerinin, valiliğe gelen istihbarat bilgileri nedeniyle uygulandığını, emir ve yasaklara uyulmaması durumunda adli ve idari işlemler uygulanacağını açıkladı. 

Ankara’da 30 Kasım’a kadar her türlü gösteri ve yürüyüşün yasaklanması konusu gündemdeki yerini aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili açıklamar yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu: “(Ankara’da 30 Kasım’a kadar gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanması) Bu güvenlik tedbirlerini milletimizin daha rahat yaşamasını teminen ortaya koymaya çalışıyoruz. Günlük hayatın olağan akışında herhangi bir problem söz konusu değildir ama birilerinin milletin huzurunu, sükununu ve hayatın olağan akışını etkileyecek girişimlerine de müsaade etmememiz gerekli olduğunu ve teröre bu şekilde engel olmak gerektiğini biliyoruz. Ne bayramlarda herhangi bir erteleme söz konusu ne de böyle bir akıl söz konusudur. Bunun sadece çarpıtıldığı ortadadır.” dedi.

Bakan Soylu, Ankara’da etkisiz hale getirilen DEAŞ mensubu teröristlere ilişkin de açıklama yaparak: “Sayın Valimizin söylediği eski meclis binamızla ilgili birtakım keşifler yapıldığı hem de Anıtkabir’le ilgili birtakım keşifler yapıldığı doğrudur. Ama özellikle gerek bu güvenlik meselelerinde çok açık olmamak gerekir. Çünkü bu yürüyen bir süreç, önümüzdeki günlerde ayrıntıları Sayın Valimiz hem basınla hem de kamuoyumuzla daha detaylı şekilde paylaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net|AA