Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Mülteciler için 'Türkiye ile işbirliği yapmalıyız'

Brüksel’de düzenlenmekte olan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) zirvesine gelişi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollande mültecilerle ilgili konuştu. Detaylar haberimizde.

Türkiye ile İş Birliği Halinde OImalıyız

Brüksel’de toplanan Türkiye-AB zirvesine katılmak üzere gelen Cumhurbaşkanı François Hollande bazı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’den avrupa ülkelerine geçiş yapan sığınmacılarının büyük bir çoğunluğunun Yunanistan topraklarında biriktiğini belirttiği konuşmasında. “Yunanistan’a sığınmacılar konusunda diğer ülkeler olarak yardım etmeliyiz” dedi. Ayrıca konuşması sırasında Yunanistan’a gelen sığınmacıların Türk toprakları üzerinden geldiğini hatırlatan Hollande “Sığınmacı akınına karşı Türkiye ile işbirliği halinde olmalıyız” dedi. Türkiye ile doğrudan ve etkili bir ilişki içerisinde bulunmanın AB için çok önemli olduğu vurgusunu yaptı.
Kendi Ülkelerine Dönmeliler
Avrupaya giriş yapan sığınmacılarının çığunun Avrupa ülkelerinde kalmak istediklerinden bahseden Hollande bu sığınmacılarının kendi ülkelerine geri dönmesinin en doğru karar olacağını öne sürdü.
Türkiye ile İş Birliği Yunanistan ile Dayanışma
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Fransa Devletinin Avrupa birliği dış sınırlarında kalan güvenliği için Türkiye ile işbirliği ve Yunanistanla dayanışma konularına ağırlık vereceğinin altını çizdi.
30 Bin Sığınmacı Kabul Edeceklerdi
Fransa Avrupa Birliği mülteci karşılama kotası doğrultusunda 30000(bin) mülteciyi topraklarına almanın sözünü vermişti. Bu söz doğrultusunda Yunanistandan gelen 148 mülteci Fransız topraklarına ulaşmıştı.
Sığınmacılar Zor Şartlarda 
Fransanın Manş Denizi kıyısında bulunan Calais’de suriyeli sığınmacılarının gayri insani koşullara maruz bırakıldığı gerekçesi Avrupa merkezli insan hakları dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin sert tepkilerine yol açıyor.

 Kamupersoneli.net