Gündem

Fuat Oktay Başbakanlık Müsteşarı Olarak Atandı – Fuat Oktay Kimdir?

 Başbakanlık Müsteşarlığına, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay atandı.


18 Haziran tarihli atama kararnamesi, Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Atama kararında, “Açık bulunan 1. derece kadrolu ve +8 bin ek göstergeli Başbakanlık Müsteşarlığına, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanı Fuat Oktay’ın atanması, 657 Sayılı Kanun’un 68/B ve 74. maddeleri ile 2451 Sayılı Kanun’un 2. maddesi gereğince uygun görülmüştür.” ifadesine yer verildi.

Fuat Oktay, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Kararnamesi ile Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğine atanan, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun koltuğuna oturacak.

– Oktay’ın öz geçmişi

Başbakanlık Müsteşarlığına atanan Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde doğdu. 1985 yılında, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990 yılında, ABD’de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit’teki Wayne State Üniversitesi’nde imalat mühendisliği alanında yüksek lisans ve işletme alanında MBA programlarını tamamladı. Aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, Havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı.

ABD’de kaldığı süre boyunca, çeşitli şirketlerde süreç yönetimi danışmanlığı ve proje liderliği yaptı. Ford, General Motors ve Chrysler gibi firmalarda otomotiv endüstrisi üzerine çalışmalarda bulundu. Bu şirketlerde ürün geliştirme ve yalın üretim projelerini yürüttü.

Hem kamu hem de özel olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Ayrıca KOSGEB’in de içinde bulunduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere de danışmanlık hizmeti sağladı. Bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2000’li yılların başında Türkiye’de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra, Beykent Üniversitesi’nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı da yaptı. 

Türk Hava Yollarında (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2008-2012 yıl içerisinde THY Teknik A.Ş. bünyesinde bakım-onarım, tasarım ve imalat alanlarında 5 ayrı ortak girişim projesini hayata geçirdi. 

Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk-İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulunan Oktay, çok iyi derecede İngilizce biliyor.

AA
Kamupersoneli.net | Ankara