Gündem

Galatasaray SK Judocu Furkan Davası Sonuçlandı


Bir şampiyona için gittikleri Tekirdağ’da merdiven boşluğuna düşerek hayatını kaybeden judocu Furkan Güney’in ölümünde kusurlu bulunan Galatasaray Spor Kulübü, 47 bin 600 lira tazminata mahkûm edildi.


Galatasaray SK, Minikler Türkiye Judo Şampiyonası katılımı nedeniyle geldikleri Tekirdağ’da, 8 Temmuz 2011’de kaldıkları otelin merdiven korkuluklarından kayarken dengesini kaybeden Galatasaray Spor Kulubü Judo Takımı sporcusu Furkan Güney (11), ağır yaralanmıştı.

Yoğun bakımda 11 gün hayat mücadelesi veren küçük sporcu, maalesef kurtarılamadı. Savcılık, Galatasaray Spor Kulübü Judo Takımı kafile başkanı Derya Gülek’i ‘taksirle ölüme neden olmak’la suçladı. İddianamede, Gülek’in “Gerekli dikkat ve özeni göstermemesi sonucu Furkan Güney’in ölmesine neden olduğu anlaşılmaktadır” denildi.

Davaya bakan Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporunda da, “Furkan’ın merdivenden inmek yerine korkuluktan kaymasını sanık Derya Gülek öngöremezdi ve iki saniyede gerçekleşen olaya müdahale edemezdi” görüşüne yer verildi. Mahkeme sanık hakkında beraat kararı verdi. Dosya, Yargıtay’da onaylanınca karar kesinleşirken, Güney Ailesi’nin Galatasaray Spor Kulübü ve Gülek’ten 240 bin lira tazminat talebi de Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce görülen davada önceki gün karara bağlandı.

Derya Gülek hakkında açılan tazminat davasını reddeden mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneği hakkında ise maddi tazminat talebini yerinde buldu. Güney Ailesi’ne 47 bin 600 lira tazminat ödemeye mahkûm edilen kulüp hakkındaki manevi tazminat talebi ise reddedildi. Kararın ardından taraflar dosyayı Yargıtay’a taşıdı.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, spor, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara