Gündem

Gaziantep'te 23 FETÖ Şüphelisi Gözaltına Alındı

Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 1 öğretmen, 1 infaz koruma memuru ve TEDAŞ’ta görevli 1 kamu personeli tutuklandı; 1 kamu görevlisi, 1 işçi, 1 finans müdürü ve 20 askeri personel de gözaltına alındı.


Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz’da silahlı FETÖ/PDY mensuplarınca Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaların devam ettirildiği belirtildi.

Bu kapsamda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce hakkında işlem başlatılan ve gözaltına alınan 1 hakimin adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakıldığı, 1 öğrencinin serbest bırakıldığı, öğretmen H.K’nın ise tutuklandığı aktarıldı. İnfaz koruma memuru İ.Ç. ve TEDAŞ’ta görevli Z.Y’nin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. 

Maliye, havalimanı ve PTT’de görevli 4 kamu personelinin adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakıldığına işaret edildi.

1 kamu görevlisi, 1 işçi ve 1 finans müdürünün gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, 1 emekli memurun adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, 1 yüzbaşı, 3 tank yüzbaşı, 6 astsubay, 2 piyade teğmen, 2 astsubay başçavuş, 1 teğmen, 2 tank üsteğmen, 1 tank uzman çavuş, 1 asteğmen, 1 başçavuş olmak üzere 20 askeri personelin gözaltına alındığı kaydedildi.

kamupersoneli.net | AA