Gündem

Genelkurmay Açıkladı: Suriye'de İki Günde 5 Asker Şehit Oldu !

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı operasyonlarında bir askerimiz daha şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, devam eden operasyonlar kapsamında 1 askerin şehit olduğunu, 5 personelin de yaralandığını ifade etti.

Dünkü hava saldırısında ağır yaralanan astsubay da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Hava saldırısında şehit düşen asker sayısı4, iki günde toplam şehit sayısı ise 5’e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:
” Özgür Suriye Ordusunun El-Bab’ın DEAŞ’tan kurtarılmasına yönelik ileri harekâtı devam etmektedir. Karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ÖSO’nun DAEŞ’a yönelik taarruzları desteklenmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda dört Muhalif şehit olmuş, 25 Muhalif yaralanmış, bir TSK personelimiz şehit olmuş, beş personelimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır.

İki Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve bir Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) hafif hasar almıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 94 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Barakah, Anifah ve Abu Hayj bölgelerinde bulunan 7 DEAŞ hedefine hava harekâtı icra edilmiş, 2 karargâh binası, 3 savunma mevzii, 1 silahlı araç ve 1 cephanelik imha edilmiştir.”

Kamupersoneli.net|ANKARA