Gündem

Göz Damlası Kullanmak Orucu Bozar Mı?

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte akıllarda orucun hangi durumlarda bozulup hangi durumlarda bozulmadığı soruları oluşmaya başladı.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte İslam Alemini tatlı bir telaş kapladı. peki orucu bozan ve bozmayan durumlar ne? Bu konu ile alakalı diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklamalar yapıldı. Peki göz damlası kullanmak orucu bozar mı? Sorunun cevabını siz değerli takipçilerimiz için araştırdık.

Göz Damlası Kullanmak Orucu Bozar mı?

Uzman göz doktorlarından alınan bilgilere göre, göze damlatılan ilaç miktar olarak çok az (1 mili- litrenin 1/20’si olan 50 mikrolitre) olup, bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısmı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesamat yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır. Damlanın yok denilebilecek kadar çok az bir kısmının, sindirim kanalına ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu bilgiler, yukarıdaki bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, göz damlası orucu bozmaz.

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, kamu ilanları, memur alım ilanları, akademik ilanlar, işçi alım ilanları ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net İnternet adresimizi takip edebilir veya kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.