Gündem

Gözaltına Alınan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kimdir?

Dün gece saatleri itibariyle, HDP milletvekillerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör operasyonu kapsamında; 9 HDP li milletvekilinin gözaltına alındığı aktarıldı. Yürütülen operasyonda 9 Halkların Demokratik Partisi milletvekili gözaltına alınmış, aralarında eş başkanlar ve diğer milletvekillerinin olduğu ifade edilmişti. Gözaltına alınanlar arasında ismi geçen bir milletvekili de Sırrı Süreyya Önder oldu. Gözaltına alınan Sırrı Sürayya Önder kimdir, özgeçmişi nasıl, faaliyetleri neler ve meclise kadar ulaşan çalışmalarındaki süreç nasıl işlemiş? Tüm bilinmesi gerekenleri aktarıyoruz…

Sırrı Süreyya Önder; Türk sinemacıdır. Yazarlık da yapmaktadır. 1962 Adıyaman doğumlu olan Önder, TBMM 24. Dönem İstanbul, 25. Dönem ve 26. Dönem Ankara milletvekili. Ulusal basında yazarlık, senaristlik, oyunculuk, müzik yapımcılığı gibi faaliyetler yürütmüştür.

2014 yılında yapılan genel seçimlerde HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin başkanlığına aday oldu, ancak seçilemedi. HDP bünyesinde katıldığı seimlerde ise (2015 seçimleri) Ankara 1.bölge milletvekili oldu.

Ödüllü filmler olan Beynelmilel, Sis ve Gece, O… çocukları, Ejder Kapanı gibi filmlerde ismi yer almaktadır.Ayrıca Düğün Dernek isimli filmde de otel sahibini canlandırmıştır.

Kamupersoneli.net | ANKARA