Gündem

Gültan Kışanak Ve Yanında Bulunanlar Taziye Evinde İstenmedi

Sur ilçesinde,polisleri taşıyan araca, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda, anne Behiye Yıldırım,kızları Derya Yıldırım, Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın’ın yakınları, Ergani ilçesindeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da taziye evini ziyaret etti. Yakınlarını kaybedenler adına konuşan Hasan Bozdoğan, HDP heyetinin taziyeye gelmek için telefon ettiğini,fakat kendilerinin bunu kabul etmediğini söyledi.

Bozdoğan : “Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve beraberindekiler 15 araçla taziye yerine geldiler. Biz onlara ilgi göstermedik. Taziye evini boşalttık. Hiç bir ikramda bulunmadık. Bunlar hangi yüzle buraya geliyorlar? Hem bombayı patlatıyorlar hem de taziyeye geliyorlar. Biz onları istemiyoruz.”dedi ve devam etti: “Yapacakları siyasete lanet olsun. Bir de taziyeye geliyorlar. Başsağlığı dilemelerine gerek yok, istemiyoruz. Ergani halkı olarak onlara hiçbir zaman meyil vermeyeceğiz. Bizim bir tek bayrağımız var. O da Türkiye bayrağı, tek vatan, tek millet, tek bayraktır. Milletvekilleri ile beraber gidip bombaların önünde beklesinler, ‘Biz halkımız için kendimizi havaya uçuracağız’ desinler. Biz o zaman inanalım ki onların siyaseti gerçektir.”


Kamupersoneli.net