Gündem

Gümrük ve Ticaret Bakanı Terör ve Dünya Tutumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı ülkemizde bulunan terör ve bu terör karşısında Dünya tutumu hakkında konuşma yaptı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörün sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın sorunu olduğunu belirterek, “Bazı ülkeler terörü diğer ülkelere karşı kullanmaya çalışmaktadır, bu da insanlığa karşı yapılmış bir suçtur.” ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei’yi makamında kabul etti.

Tüfenkci, görüşmede iki ülke arasındaki Stratejik Ortaklık Anlaşmasının imzalanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, ikili ilişkilerin sorunsuz olarak devam ettiğini bildirdi. AB ile ABD’nin yürüttüğü Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşmasında (TTIP), Türkiye’nin mutlaka yer alması gerektiğine işaret eden Tüfenkci, “Terör sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın sorunu.Terörle mücadelede teröristler arasında ayrım yapılmaması önemli. Bugün dünyada bazı ülkeler terörü diğer ülkelere karşı kullanmaya çalışmaktadır, bu da insanlığa karşı yapılmış bir suçtur.” değerlendirmesinde bulundu.

Romanya’ya, gümrük müşavirliği açılması konusunda kararlı olduklarını ve birkaç ay içinde açılabileceğini değinen Tüfenkci, en kısa zamanda Türk iş adamlarıyla Romanya’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.

– “Türkiye ile çok başarılı çalışmalar yürütüyoruz”

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei de ülkesinin, Türkiye’nin terörle mücadelesinde her zaman destek olacağını belirtti.

Bakan Tüfenkci’yi 65. Hükümette görevine devam etmesi sebebiyle tebrik eden Onofrei, Türkiye ile çok başarılı çalışmalar yürüttüklerini, bundan sonrasında da iş birliği ve çalışmaların ilerleyerek devam etmesi temennisinde bulundu. 

Onofrei, son yıllarda Avrupa pazarlarının ekonomik dalgalanmalara maruz kaldığını, tüketici piyasalarının daraldığına dikkati çekerek, “Romanya, yıllık 5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip. Romanya’da işlerini çok iyi gerçekleştiren bir Türk Ekonomi Başkanlığı Temsilciliği var ve 14 binden fazla Türk firmasının faaliyet gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Görüşme sonunda Bakan Tüfenkci, Büyükelçi Onofrei’ye minyatür sanatıyla hazırlanmış bir tablo hediye etti. 

Kamupersoneli.net | AA