Gündem

Hakim Kararını Değiştiren Zabıt Katibi Yargılanıyor

Antalya Adliyesinde UYAP şifresini öğrendiği hakimin imzasını kullanarak cezasını düşürdüğü hükümlünün salıverilmesini sağladığı iddiasıyla hakkında dava açılan zabıt katibinin yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık zabıt katibi Tunç Işılak ile başka suçtan tutuklu Serkan Dağgül ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Işılak’ın avukatı Hakan Gökçek, 9. Asliye Ceza Mahkemesinden gönderilen dosyayı incelediklerini, maddi ve hukuki hatalar yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Müvekkilinin isnat edilen suçu işlediği yolunda somut hiçbir kanıtın olmadığını savunan Gökçek, “Biz suçun işlenmediğini ve sehven hata yapıldığını düşünüyoruz. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyoruz.” diye konuştu. 

Sanık Işılak, avukatının beyanlarına katıldığını ve beraatine karar verilmesini istedi. 

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Serkan Dağgül’e, “resmi belgede sahtecilik, azmettirme ve rüşvet verme” suçlarından 8,5 yıldan 24 yıla hapis cezası verilmesini talep etti.

Savcı, zabıt katibinin de “resmi belgede sahtecilik, rüşvet alma ve iftira” suçlarından 9,5 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları ve dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Olay

Antalya’da adliyede görevli zabıt katibi Işılak’ın, UYAP şifresini öğrendiği Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin elektronik imzasını kullanarak Serkan Dağgül’ün cezasını indirdiği ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek salıverilmesini sağladığı iddia edilmişti.

Menfaat karşılığı resmi belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Işılak, Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olduktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Daha sonra sanıklar Işılak ve Dağgül, mahkemece kefaletle serbest bırakılmıştı.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara