Gündem

Hakkari'de Düşürülen Helikopteri Ruslar Mı Düşürdü? İşte Çarpıcı Fotoğraflar

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkâri’ye bağlı Çukurca ilçesinde düşen askeri helikopter ile alakalı,

“Helikopterler görevlerini icra ederken, bir helikopterin, terör gruplarının yerden açtığı ateş sonucunda, muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı kullanılarak vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır.” açıklamalarında bulunuldu. 


Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Mayıs günü Çığlı 2136 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi’ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından saldırı düzenlendiği, bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla saldırı esmasında başka bir bölgede görev yapan, Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 F-16 savaş uçağının çatışma bölgesine sevk edilerek, görülen ve bilinen hedeflerin ateş altına alındığı bildirildi.  

İnsansız hava araçlarının ve takviye birliklerin bölgeye gönderildiği belirtilen açıklamada, başka bir görevde bulunması için bölgede bulunan 2 taarruz helikopterinin de TSK unsurlarına ateş desteği sağlamak için çatışma bölgesine yönlendirildiği yapılan açıklamalar arasında.

Açıklamada, “Helikopterler görevlerini icra etmekteyken, bir helikopterin, terörist grupların yerden ateş açması sonucu, muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahıyla vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

Olayla ilgili ayrıntılı inceleme ve tetkiklere uluslararası sertifikasyona sahip olan yetkili mercilerce devam edildiğini söyleyen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

“Saldırı esnasında 2’si pilot, 8 kahraman askerimiz şehit düşmüştür, 13 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup, bölücü terör örgütüne ait bir Doçka uçaksavar mevzisi ve silahı imha edilmiştir. Şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine tekrardan başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz.”

Helikopteri Rusya Mı Düşürdü?

Daha önce İstanbul Boğazından geçen Rus savaş gemisinden alınan bu fotoğraf ile helikopter saldırısı sırasında çekilen 

bu fotoğraf arasındaki büyük benzerlik akıllarda büyük bir soru işareti bırkıyor.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara