Gündem

Hakkari'deki Darp Olaylarına İlişkin 1 Polis Açığa Alındı

Şemdinli’nin Altınsu Mahallesi’nde 5 Ağustos tarihindeki operasyon esnasında PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu bir polis memurunun şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırının ardından terör örgütü mensuplarının gizlenerek ateş açtıkları değerlendirilen bölgelerde gözaltına alınan bazı kişilerin darp edildikleri iddiasıyla Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldı.

POLİS MEMURU GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Yapılan başvuru sonrasında adli ve idari soruşturma açıldı. Açılan soruşturma devam ediyor. Söz konusu soruşturma kapsamında Valilik savcılığa müracaat eden vatandaşların teşhisi üzerine polis memurunu görevinden uzaklaştırdı. Valiliğin polis memurunu kuvvetli suç şüphesi nedeniyle görevinden uzaklaştırdığı öğrenildi.

EGM’DEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Konu ile ilgili olarak darp iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğünden bir basın açıklaması paylaşılmıştı. Paylaşılan basın açıklamasında terörle mücadeleye vurgu yapıldı. Söz konusu açıklamada “Güvenlik kuvvetlerimiz terörist unsurların adaletin önüne çıkartılması için büyük bir kararlılık ve özveri ile cansiperane mücadele etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizce yürütülmekte olan terörle mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da evrensel hukuka ve insan haklarına uygun olarak aynı kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA