Gündem

Hakkari Kent Merkezi Ve Bazı Bölgeleri Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi!

Hakkari Valiliği bir açıklama yayımlayarak Hakkari kent merkezi ve bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı. 

HAKKARİ KENT MERKEZİ ÖZEL GÜVELİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hakkari Valiliği, resmi internet sitesi aracılığıyla bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre Hakkari kent merkezi ve Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarındaki 25 bölgenin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen bölgelerin  13 Mayıs’ta saat 00.00’dan itibaren başlayacağı ve  28 Mayıs saat 00.00’a kadar süreceği belirtildi. Ayrıca yayımlanan duyuruda bölgede yaşayan vatandaşların özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelere izinsiz giriş yapmalarının yasak olduğu vurgulandı. Hakkari Valiliği’nin resmi internet sitesi aracılığıyla yayımladığı duyurunun tamamı şu şekilde,

VALİLİKTEN YAYIMLANAN DUYURU 

” Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edilmesi; İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA