Gündem

Hamile Doktora Tıp Bayramında Saldırı

Tekirdağ Şarköy’ de görevini Cumhuriyet Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde devam ettiren 7 aylık hamile olan Aile Hekimi Leman Okul adlı doktora 14 Mart Pazartesi Tıp Bayramında hastalardan biri tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya mağruz kaldı.

Hastanın doktora saldırmasındaki sebeb ise şu şekilde : 69 yaşında olan hasta ilaç yazdırmak amacı ile Aile Hekimi Leman Okul’un görevli olduğu Şarköy Cumhuriyet Sağlığı Merkezi’ne gitti . Doktor Leman Okul 69 yaşında ki hastanın istediği ilaçlardan ikisini reçeteye yazdı ancak antibiyotik olduğu sebebi ile ağrı kesici gibi daimi kullanılamayan bir ilaç olduğunu belirterek yazmadı.

Aile Hekimi Leman Okul’un uyarısından sonra 69 yaşındaki hasta sinirlerek ilaç kutusunu aile hekiminin yüzüne fırlatıp sonrasında antibiyotiği yazması için ısrarda bulundu. Aile Hekimi sonrasında kapıyı açıp hastanın çıkmasını istemesi üzerine hasta sinirlenerek 7 aylık hamile olan Leman Okul ‘u omuzların sarsarak duvara itip hakaret cümleleri yağdırmaya başladı.

Aile Hekimi Leman Okul 69 yaşında sinirlenen hastanın elinden kaçarak polisi aradı daha sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri 69 yaşında olan saldırgan hastayı polis karakoluna götürdü . Aile Hekimi Leman Okul hastasından şikayetçi oldu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Doktor Orhan Tekin ve meslektaşları yaşanan bu olaydan bir gün öncesinde görevlerini devam ettirdikleri Antalya Altınkum Aile Sağlığı Merkezi içerisinde bir kadın hasta tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kaldılar.

Kamupersoneli.net