Gündem

Hangi Önemli Devlet Kurumları Vekaleten Yönetiliyor?

Türkiye’de çok önemli devlet kurumlarından bazıları hala vekaleten yönetilmekte. Vekaleten yönetilen devlet kurumlarında vekaleten yönetilen kurumların asaleten bir yönetici atanmadığı durumlarda ciddi sorumluluktan kaçındığı ve asli vazifelerini bile ağırdan aldığı görülüyor.

Ankara’da 5 ay içerisinde 3 kez intihar saldırısı düzenlendi ve ilk Ankara saldırısından kısa bir süre sonra emniyet genel müdürü görevden alınmıştı.Yerine vekaleten atanan emniyet genel müdürünün görevi sırasında 2. terör saldırısı yaşandı. Vekaleten atamalar son buldu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Mahmut Karaaslan getirildi. Mahmut Karaaslan 17 Mart 2016 itibariyle Ankara’ya geldi ve görevinin başına geçti.Fakat Vekaleten makamında bulunan sadece Ankara Emniyet Müdürü değildi. Devletin bir çok kurumu hala vekaleten yürütülüyor.

İşte Vekaleten Yürütülen Kurumlardan Bazıları

Vekaleten yürütülen kurumlar arasında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı , Kalkınma Bakanlığı’nda iki müsteşar yardımcısı da görevini vekaleten yerine getiriyor.Tapu ve Kadastro Genel Müdürü’de vekaleten görevine devam ederken , Özelleştirme İdaresi Başkanlığı uzun süredir vekaleten yönetilen kurumlardan birisi.

Vekaleten yönetilen kurumlar arasında Türk Dil Kurumu‘nun  Kütüphane, Strateji ve Bilimsel Çalışmalar Müdürlükleri’de bulunuyor.
Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nda iki müsteşar yardımcısı, TİGEM, TMO genel müdürlükleri de vekaleten yönetilenler arasında. Ulaştırma Bakanlığı’nda iki müsteşar yardımcısı da vekaleten görevinin başında.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 14 senedir AK Parti hükümetiyle yönetildiği ve vekaleten atamalar yerine asaleten atamaların neden yapılmadığı ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

Kamupersoneli.net