Gündem

Harekat Başladı 20 Bin Polis ve Asker Katılıyor

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların son durağı Hakkari / Yüksekova. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınmaya başlamıştı. Dün gün boyunca ilçe sakinleri yakındaki köylere ve şehir dışına çıktı. İlçenin giriş çıkışlarında güvenlik noktaları kuruldu.

Operasyon öncesi bölgede insansız hava araçlarıyla yer tespiti çalışmaları yapıldı. Hakkari / Yüksekova’da son alınan duyumlara göre yaklaşık 2 bin teröristin mevzilendiği öğrenildi. 2 gün önce bölgeye van’dan 80 kadar tank getirilmişti. Yakınlardaki birliklerden gelen polis özel harekat ve jandarma harekat timleriyle birlikte özel harekat birlikleri  stratejik noktalara yerleştirildi. Operasyona 20 bin asker ve polisin katılacağı bildirildi.

Operasyonların çapı ırak ve iran sınırına kadar genişletildi. Bölgede mevzilenen 2 bin teröristin yerleri insansız hava araçları tarafından tespit edildi. Hakkari / Yüksekova ‘da sokağa çıkma yasağı da ilan edildi. Hakkari Yüksekova’da tespiti yapılan 10 örgüt evinin bulunduğu biliniyor. Bu evlere operasyonlarda öncelik verileceği ve oradaki unsurların temizleneceği öğrenildi.

Yüksekova’nın neredeyse tüm mahallelerinde devlet okullarına terör örgütünün yığınak yaptığı öğrenildi. Komşu ilçelerden bölgeye giriş çıkışlar büyük ölçüde kesildi.Operasyonlar esnasında terör örgütüne desteğe gelebilecek teröristlerin önü kesilecek. 

Kırsalda gerçekleşecek operasyonu TSK’nın Özel Kuvvetler yapacak. Operasyona 4 insansız hava aracı eşlik edecek. Toplamda 20 bin asker ve polisin katılacağı operasyonun en az 2 ay sürmesi bekleniyor.

Kamupersoneli.net