Gündem

Hükümet Sosyal Medya Takiplerini Arttırma Kararı Aldı

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör saldırılarının ardından hükümet, terörle mücade kapsamında yapılacaklar arasında sosyal medyay takibin arttırılması kararı aldı. Terörle mücadele toplantılarında sosyal medyayla ilgili sıkı takip kararı alındı.

Bazı sosyal medya hesaplarında terör propagandası yapıldığui kişileri bir araya ve karşı karşıya getirmek için bilinçli hareketler dergilendiği tespit edildi. Hürriyet’in haberine göre, yapılan değerlendirmeler sonrasında terör saldırılarının ardından doğru olmayan fotoğraflar paylaşıldığı, toplumun galeyana getirilmeye çalışıldığı saptandı. 

Terör propagandası yapan hesapların kullanıcılarının tespit edilmesi, bu hesaplara erişimin engellenmesi gündeme geldi. Daha önce de Twitter, Facebook, Instagram gibi hesapların takibiyle ilgili açıklamalar, özgürlük alanlarının daraltıldığı gerekçesiyle tartışma yaratmıştı.

Beşiktaş saldırısının ardından TBMM’de AKP, CHP ve MHP’nin mini terör zirvesi yaptığı öğrenildi. Grup yöneticileri: “Terörle mücadele için gerekli düzenleme varsa acil çıkartalım” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise: “Şu anda yasal düzenlemeye ihtiyaç yok. Önemli olan terörle mücadelede birlikte hareket edilmesi” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net