Gündem

Hükümetin İcraatları ve Reformları Tek Bir İnternet Sayfasında

64. Hükümet Eylem Planı İcraatlar ve Reformlar‘ı kapsayan internet sitesi Başbakanlık tarafından açıldı.64. hükümetin gerçekleştirilen seçim vaatlerinin bulunduğu internet sitesi oldukça kullanışlı görünüyor. 


64. Hükümet Eylem Planı İcraatlar ve Reformlar’ın duyuru ve bilgilendirmeleri için internet sitesi açıldı.Hükümetin gerçekleştirilen seçim vaatlerinin bulunduğu reformlar.gov.tr sitesinde ; Gençlere proje karşılığı 50 Bin tl’ye kadar karşılıksız nakdi destek verilmesi, Doğum nedeniyle alınan ücretsiz izinlerin memuriyet kıdeminden sayılması, Esnafa 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği, Yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılması, 30 bin öğretmen ataması, Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek maksadıyla konut hesabı uygulaması, Girişimci gençlere 100 Bin TL’ye kadar kredi desteğinin verilmesi gibi vaatler bulunuyor.

Ayrıca yine Ak Parti hükümetinin seçim vaatleri arasında Çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarının güçlenmesi, Küçük ölçekli üretim yapan çiftçilere verilen destek, dar gelirli ailelere internete ücretsiz erişim imkanının getirilmesi, yeni iş kuran gençlere destek amacıyla 3 yıllık gelir vergisi muafiyetinin sağlanması, basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin TL’ye kadar olan kazançlarından verginin kaldırılması gibi seçim öncesi vaatlerin kapsamları ve detayları bulunuyor.


Ak Parti’nin 3 Ay İçerisinde Gerçekleştirdiği Vaatler

Hükümetin 3 Ay içerisinde gerçekleştirilen vaatleri arasında ; Kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenlemelerin harekete geçirilmesi, Üniversite öğrencilerinin kısmi süreli çalışmasının önündeki engellerin kaldırılması, Ticaretin kolaylaştırılması anlaşması , İstanbul Tahkim Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi, Sanayi işletmelerinin makine ve techizat kredilerindeki banka ve sigorta muameleleri vergisini (BSMV)’nin kaldırılması , İzleme koordinasyonuna yeni standartların getirilmesi, Gençlere çeyiz hesabında biriktirdikleri paranın %20’si oranında destek, Çalışma hayatında güvenceli esneklik uygulamasının hayata geçirilmesi gibi vaatler bulunuyor bulunuyor.