Gündem

Hükümetten Çok Sert Diyarbakır Saldırısı Açıklaması !

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 4 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 11 vatandaşımızın şehit düşmesine yol açan saldırının PKK üzerinden alınıp başka örgütler yapmış gibi gösterilerek algı operasyonu yapıldığına dikkat çekti .

Numan Kurtulmuş:”Türkiye 4 Kasım Cuma Günü Diyarbakır Bağlar’daki terörün hain , karanlık ve kahpe yüzünü bir kere daha görmüş oldu. O olayda hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum. Bu olayın ortaya çıkması kadar, olaydan sonra ortaya konmaya çalışan tezgahın da Türkiye’nin ne kadar saldırı altında olduğunu belirtmek adına altını çizmek isterim.


Türkiye’nin henüz daha bunu kimin yaptığı ortaya konulmamışken, uluslararası bir haber ajansı bu saldırının başka bir terör örgütü tarafından yapıldığını uluslararası camiaya yaydı. Aynı saatlerde terör örgütüyle , irtibatlı olan siyasetçiler başka bir terör örgütünü göstererek, olayı PKK üzerinden başka yerlere kaydırmaya çalıştılar.  Hemen ardından Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı açıklamayla, 3 ayrı telsiz konuşmasında, kemal kod adlı bir teröristin üzerinden bu işin yapıldığına ilişkin bilgiler teyit edilmiştir.

Hemen Diyarbakır Valiliği açıklamasından sonra PKK’nın organizasyonlarından birisi olan TAK tarafından bu saldırının TAK tarafındna yapılmış olduğu teyit edildi. TAK’ın sahiplenmesi ve dinlemelerle anlaşılan konuşmalarla bu işin TAK tarafından yapıldığı açıktır. Daha olayın dumanları tüterken bu saldırıyı PKK’nın üzerinden alıp PKK’nın yükünü hafifletmeye çalışmalarını anlamak mümkün değildir. “

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA