Gündem

İçişleri Bakanı'ndan Vatandaşlara Çağrı: " Gördüğünüz Yerde Bildirin"

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilişkin, “Yörede vatandaşlarla güvenlik kuvvetlerimiz arasındaki iş birliği terör örgütünü çileden çıkarmaktadır. Burada son dönemlerde terör örgütüne katılım en alt dilimdedir ve en çok kaçış da Kandil’dedir.” dedi.


Soylu, Van’daki şehitler için düzenlenen uğurlama töreninin ardından, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile Şemdinli’ye gelerek, terör saldırısının yaşandığı Durak Hudut Bölük Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Cüneyit Orhan Toprak ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Soylu, patlamanın yaşandığı yerde ilgililerden bilgi aldı. 

– “Saldırı kararlılığımızı artıracaktır”

Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada, saldırının insanlıktan nasibini almamış sapkın bir eylem olduğunu belirterek, tüm tedbirlere rağmen elim hadiseyle karşı karşıya kaldıklarını bildirdi.

Hain ve alçak saldırıların terörle olan mücadelenin daha etkin yürütülmesine neden olacağını ifade eden Soylu, şöyle dedi:

“Saldırı kararlılığımızı artıracaktır ve özellikle evlatlarımızın, şehitlerimizin, aslanlarımızın, yiğitlerimizin bize emanet ettiği görevin tamamlanma anlayışını bize sağlayacaktır. Onlara verdiğimiz söz, ‘görev tamamlanacaktır’ sözüdür. Huzur için, buradaki insanların burada rahat geçmesini temin edebilmek için ve bu bölgenin terörden arındırılabilmesi için PKK denilen lanet olası örgütün bu bölgede ortaya koyduğu etkinliğin ortadan kaldırılabilmesi için evlatlarımız burada yol kontrolleri yapıyor. Bir kamyonetin üzerine koydukları bomba ile kendisini infilak ettiriyor ve burada da 15 insanın 10’u asker evladımız, 4’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız ve biri İran uyruklu kişinin vefatıyla neticelenen bir ağır saldırıyla karşı karşıya kalınmıştır.” 

“Kırsalda ortaya koyduğumuz mücadele azmi, güvenlik kuvvetlerimizin kararlılığı ve milletimizin desteği terör örgütünü biçare duruma düşürmüş ve sivil insanlara, burada yolun korunmasını, terörden arındırılmasını ve insanların rahat gidip gelmesini sağlayacak evlatlarımıza hain bir saldırıyı gerçekleştirmektedir.” diyen Soylu, 15 Temmuz’dan sonra güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkabileceğini, bölgeye hakim olacaklarını düşünenlerin bu devleti ve bu ülkenin insanlarını tanımadığını kaydetti. 

Milletin zihniyetinin de anlayışının da birlik, beraberlik, kardeşlik ve bir arada olmayı gerektiren bir anlayış olduğunu vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’dan sonra güvenlik kuvvetlerimiz mücadelelerini daha da yükselterek ortaya koymaktadırlar. Bunun şaşkınlığı içindeler, çok zayiat verdiler, sürekli alanları kırsalda daraltılıyor özellikle güvenlik kuvvetlerimizin morali çok yüksek. Böyle hain saldırılar yaparak ‘bir motivasyon kaybına neden olabilir miyiz?’ diye bir anlayışları söz konusudur. Ama bilinmesini isterim ki karşı karşıya kaldığımız bu saldırılar milletimizi bütünleştirmektedir, tek yumruk haline getirmektedir. Özellikle tahammül edemedikleri, hem terörle hem de terörizmle mücadele eden bir Türkiye var. Meselenin ekonomik, sosyal, kardeşlik boyutunu sürekli öne getiren bir Türkiye tablosu var. Teröristi desteklemek ve terörizmi desteklemek aynı noktadadır. Bölgede ekonomik gelişmişliği, insanların rahat ulaşımını engellemeye çalışanlara yapılan destek de teröristle aynı muamele içindedir. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, teröristleri gördükleri yerde, destekleyenleri gördükleri yerlerde güvenlik kuvvetlerimize ihbar etsinler. Bu vatandaşlık görevidir ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen gayreti göstermektedir. Yörede vatandaşlarla güvenlik kuvvetlerimiz arasındaki işbirliği terör örgütünü çileden çıkarmaktadır. Burada son dönemlerde terör örgütüne katılım en alt dilimdedir ve en çok kaçış da Kandil’dedir. Kendi değerlendirmeleridir. Bu kararlılığımız devam edecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın görev tamamlanacaktır.”

Bakan Soylu, bölge insanının kuvvetli ve bu meselelerin üzerinden gelebilecek anlayışa sahip olduğuna işaret ederek, el birliğiyle terörü hak ettiği kuyunun içine gömeceklerini, terörle olan mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA