Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Büyük Bir Zihniyet Devrimidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu, Mersin’deki programı kapsamında iş adamlarıyla bir restoranda bir araya geldi. Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin konumunun önemli bir enerji havzasında olduğunu söyledi. Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle;

“BÜYÜK ZİHNİYET DEVRİMİDİR”

“Bugün demokrasiden bahsetmeye çalışanlar, demokrasi diye kendisini ortaya koyanlar, ‘Şurada bu yapılıyor, burada bu yapılıyor’ diyenler milleti sıra dayaklarından geçirdiler. Bugün, Kılıçdaroğlu’nun temsil ettiği anlayış, çok net ve açık söylüyorum, bu millete kendi oyunu kullandırabilme özgürlüğü bile sağlamadı.”

“BİRİNCİ BİRLİK HAMLESİ CUMHURİYETTİR”

“Birinci birlik hamlesi Cumhuriyettir. İkinci birlik hamlesi rahmetli Menderes’tir. Üçüncü birlik hamlesini de Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdi. Herkes kendisini bu ülkede ifade ediyor. Ben demokrasinin, demokrasi literatürünün ne olduğunu bilen, demokrasinin dünya ölçeklerinde ne ifade ettiğini çocukluğundan itibaren takip eden bir kardeşinizim. Bugün herkes rahatlıkla Aleviyim diyor. Bu seçim kampanyası içerisinde Bursa’da karşılaştığımız bir kardeşimiz, bir devlet memuru, bana bir tek şey söyledi. ‘Allah Tayyip Erdoğan’dan razı olsun, ben 20 yıl devlette ismini gizleyen bir kardeşinizim, bugün rahatlıkla söylüyorum’ dedi. Bu büyük bir zihniyet devrimidir. Bunu sağlayamazsanız ülkenizi büyütemez, kardeşliğinizi tesis edemezsiniz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA