Gündem

İdil'de Operasyonlar Başladı

Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağı saat 23.00’te başladı. Güvenlik güçleri İdil’de operasyonlara start verdi.

23.00’daki sokağa çıkma yasağı kararı Şırnak Valiliği tarafından alındı. Önlemlerin alınmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarına başladı.
Güvenlik güçleri terör örgütü PKK üyeleri tarafından hazırlanan hendek ve barikatların olduğu mahalle ve sokaklara girdi..Özellikle Turgut Özal ve Yeni Mahalle olmak üzere ilçe genelinden silah ve patlama sesleri duyuldu.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre ilçeye hakim noktalara tanklar sevk edildi. Tanklar tarafından açılan ateş sonucu terör örgütü PKK mensuplarının binaları kullanılamaz hale geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptıkları açıklamalarda operasyonların hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Şırnak’ın İdil ilçesinde operasyonların ne kadar süre devam edeceği konusu netlik kazanmadı. Bölge halkı güvenlik güçlerine destek verirken terör örgütü PKK’ya lanet yağdırdı.

Kamupersoneli. net muhabirleri tarafından elde edilen bilgilere göre terör örgütü PKK mensupları kıskaca alınmış durumda, polis özel harekat ve askerin 24 esasına dayanan operasyonları sürüyor. Yapılan değerlendirme ve tahminlere göre örgüt yöneticilerinin Turgut Özal ve Yeni Mahalle civarında oldukları kaydediliyor.

CİZRE ÖRNEK OLACAK

Terör örgütü PKK mensupları ve üst düzey yöneticileri Cizre’de öz yönetim ilan etmek istemiş ancak Türk güvenlik kuvvetleri buna izin vermemişti. Bölgede operasyonların sona ermesine rağmen terör örgütü mensuplarınca sokak,cadde ve evlere hazırlanan tuzak bombalar nedeniyle bölgede sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor. Elde edilen bilgilere göre tuzaklanmış bombaların ardından sokağa çıkma yasağının da kaldırılacağı ifade ediliyor.