Gündem

İki Gümrük Muhafaza Memuru Göz Altına Alındı

 Van merkezli 3 ilde düzenlenen terör operasyonunda, Özalp Belediye Başkan Vekili Şerafettin Özalp ile 2 gümrük muhafaza memurunun da aralarında yer aldığı 11 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda Özalp Belediye Başkan Vekili Özalp ile Konya ve Mersin’de görev yapan 2 gümrük muhafaza memurunun da aralarında bulunduğu 11 zanlı, “terör örgüne üye olmak” ve “terör örgütüne yardım ve yataklık etmek” suçlarından gözaltına alındı.

Gümrük muhafaza memurlarının, daha önce görev yaptıkları Van Kapıköy Sınır Kapısı’nda terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, örgüt adına milislik faaliyetlerde bulundukları ileri sürüldü.

Belediye Başkan Vekili Özalp, 1 Kasım 2015’te ilçeye bağlı Tepedamı Mahallesi kırsalında terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirilmesinin ardından kaçarak bir eve sığınan diğer teröristlere yönelik operasyonu engellemek amacıyla yapılan “canlı kalkan” eylemine katılarak gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kamupersoneli.net / AA