Gündem

İlk Patlamada Yaralılara Yardım Ederken İkinci Patlamada Yaşamını Yitirdi

  Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Serkan Türk’ün, ilk patlamanın ardından yaralılara yardım ettiği sırada ikinci patlamanın yaşandığı ve Türk’ün bu patlamada yaşamını yitirdiği anlaşıldı.


Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan geçen yıl mezun olan Türk, Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nde çalışmaya başlamıştı. Samsun Çarşambalı olan Türk, ailesiyle İstanbul’da yaşıyordu.

Edirne’de yaşadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları’nda siyaset yapan Türk’ün vefatı Edirne’deki arkadaşlarını üzdü.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Serkan Türk’ü yakından tanıdığına söyledi. Serkan’ın vatan sevgisi ve manevi duyguları yüksek olan biri olduğunu ifade eden Zorba, “Şehit olmak herkese nasip olmaz. Serkan şehitlik mertebesine erişerek bizim yanımızdan ayrıldı. Gerçekten üzüntümüz büyük” diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, öğrencisi Serkan Türk’ü anlatırken, “Memleket sevdalısı hayat dolu bir genç” ifadesini kullandı.

Serkan Türk’ün arkadaşlarından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağdeviren ise partide 5 yıl birlikte çalıştıklarını söyledi.

Türk’ün yaşama sevinci dolu çalışkan bir kişi olduğunu anlatan Dağdeviren, “Serkan iyi biriydi. Dün akşam da tam detaylı olarak öğrenemedim ama birinci patlamanın ardından yaralılara yardım etmek amacıyla o bölgeye yönelmiş. Kardeşimiz ikinci bomba patladığı sırada vefat ediyor. Bu kadar iyi bir kardeşimizdi Serkan.” diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Veysel Güner de Serkan Türk ile birlikte AK Parti’de çalıştıklarını söyledi. Türk’ün iyi ve uyumlu bir kişi olduğunu dile getiren Güner, “Terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Serkan Türk’le ağabey – kardeş ilişkisi içerisinde güzel dostlukları olduğunu anlatan Edirne Belediye Meclisi Üyesi Tamer Karadağ da “Daha dün konuşmuştuk değerli kardeşimle. ‘Hepinizi, bende yeri ayrı olan Edirnemi çok özledim, bayramda ziyaretinize geleceğim, hasret gidereceğiz’ demişti. Serkan gibi bir yiğide hasret kalacağız. Güzel huylu kardeşim” dedi.

AA | Kamupersoneli.net