Gündem

İngiltere Avrupa Birliği'nden Ayrılacak Mı? İtalyan Başbakanı'ndan Son Dakika Açıklamaları

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılmasının (Brexit) Avrupa Birliği’ne zarar vereceğini, ancak en büyük zararı İngiltere’nin göreceğini söyledi.


Renzi, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında “Küresel Yeni Ekonomik Gerçeklikten Faydalanmak” başlıklı oturumda bir konuşma gerçekleştirdi.

İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılması halinde kısa vadede tüm Avrupa’nın etkileneceğini belirten Renzi, ancak orta vadede en büyük zararı İngiltere’nin göreceğini vurguladı.

Brexit kararı ile en büyük riski AB halkının değil, İngiliz halkının aldığını savunan Renzi, “Eğer İngiltere ayrılma kararı alırsa ileride bu ülkenin tekrar AB’ye dahil olması söz konusu olamaz.” dedi.

Renzi, Rusya’ya yönelik yaptırımlara da değinerek, yaptırım kararını ABD’nin yönlendirmesiyle değil, AB liderleri olarak aldıklarını belirtti.

Yaptırımların kalkması için yapılması gerekenin çok net olduğunu vurgulayan Renzi, “Ukrayna krizine yönelik Minsk Anlaşması şartlarının yerine getirilmesi halinde AB de Rusya’ya yönelik yaptırımları sonlandıracaktır.” şeklinde konuştu.

AA
Kamupersoneli.net