Gündem

İngiltere'de Konser Alanında Patlama ! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

22 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN 50 KİŞİ YARALANDI

İngiltere’nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. Söz konusu patlamanın terör saldırısı olduğu bildirildi. İngiliz polisi tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilen terör saldırısında en az 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Hürriyet’in haberine göre hayatını kaybedenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirirken ‘çivi bombası’ intihar saldırı düzenlenmiş olabileceğini açıkladı.

ŞARKICI YARALANMADI

Terör saldırısı TSİ 00.35’te gerçekleşti. Gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında tüm salon tahliye edildi. Patlamada şarkıcı Ariana Grande’nin yaralanmadığı ifade edildi. 

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY’DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak İngiltere Başbakanı May bir açıklama yaptı. İngiltere Başbakanı May açıklamasında “Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte” ifadelerine yer verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA