Gündem

Irak Birleşmiş Milletlere Başvurdu ! Kriz Büyüyor

Musul’da bulunan Türk askerleri nedeni ile ilişkilerin gerginleştiği Irak, Birleşmiş Milletler konseyine başvuruda bulundu. 

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada Bağdat Yönetiminin Türk askerlerinin Musul’dan biran önce koşulsuz olarak çekilmelerini talep etti. 

Konu ile alakalı olarak İçişlerine karışıldığı iddiası ile Irak, konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşıdı ve acil bir toplantı talep etti. 

BMGK’ya Mektup

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından ve BM Daimi Temsilcisi Muhammed Ali El Hfkim tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bir mektup sunuldu. BMGK’ya sunulan mektupta Türk askerinin Irak’ta bulunmaması ve Türkiye’nin sınır ötesi tezkere kararı alması doğrultusunda konunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde görüşülmesi istendi. 

Irak’a Desteğin Arttırılması İstendi 

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan mektupta, IŞID’e karşı verilen mücadele ve Musul’un kurtuluş operasyonun yaklaşması sebebi ile uluslararası alanda Irak’a desteğin arttırılması istendi. 

Kamupersoneli.net | ANKARA