Gündem

İran'dan Amerika'ya Suriye Tepkisi !

 İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye’de rejim güçlerine “yanlışlıkla” hava saldırısı düzenlemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.


İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, ABD ve Rusya arasında varılan Suriye’de ateşkes anlaşmasının Washington yönetimine yönelik bir başka “deneme” olduğunu belirten Burucerdi, “Amerikalılar, Suriye ordusuna saldırarak terörle mücadele konusunda hiçbir anlaşmaya bağlı kalmadıklarını ve teröristleri destekleme stratejisinden vazgeçmeyeceklerini kanıtladı.” dedi.

ABD’nin terörle mücadelede dürüst olmadığını savunan Burucerdi, rejim güçlerinin “yanlışlıkla” vurulduğuna ilişkin açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Rusya’nın teröristlerin mevzi ve toplanma yerlerine daha güçlü şekilde saldırması ve ABD’nin teröristleri destekleme girişimine karşılık vermesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının cumartesi günü Deyr Ez-Zur’daki hava saldırısında 62 rejim askerinin öldüğü, 100’den fazlasının yaralandığı bildirilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bölgenin DAEŞ hedefi sanılarak vurulduğunu duyurmuş, Washington yönetimi de saldırı sonucu 62 Suriye rejimi askerinin ölmesinden üzüntü duyduklarını açıklamıştı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA