Gündem

İspanya İç İşleri Bakanı : Türkiye'den 250 Sığınmacı Alacağız

İspanya İç İşleri Bakanı AB ülkeleri İç işleri bakanlarının toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

İspanya İç İşleri bakanı Jorge Fernandez Diaz Brüksel de gerçekleşen AB İç İşleri Bakanlarının toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İspanya’nın kısa zaman içerisinde Türkiye , Yunanistan ve İtalya’dan sığınmacı alacağını duyurdu. AB ülkelerinin İç işleri bakanları brüksel’de toplandı. Suriye’li sığınmacıların toplantının ana başlığı olduğu biliniyor. Suriyeli sığınmacılar sorununu tartışan ve çözüm üretmeye çalışan AB İç İşleri Bakanlarının toplantısı sonrası ispanya iç işleri bakanı Jorge Fernandez Diaz İspanya’nın Suriye’li sığınmacılar konusunda çalışmaları olduğunu ve Avrupa Komisyonu’ na bilgilendirmeler yaptıklarını dile getirdi.

İspanya İç İşleri Bakanı ‘Türkiye’den 250 Sığınmacı Alacağız’

Kısa süre içerisinde Türkiye’de bulunan 250 Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceklerini dile getiren Diaz Türkiye ile sığınmacılar konusunda stratejik iş birliğinin Avrupa ülkeleri için öneminden bahsetti. 250 Suriye’li sığınmacıyı Türkiye‘den aldıktan sonra sıra Yunanistan’a gelecek Yunanistan’da bulunan 150 suriyeli sığınmacıyı kabul edecek olan ispanya , İtalya’dan da 50  sığınmacıyı kabul edecek.

Macaristan Başbakanı “Ülkemde Müslüman Sığınmacı İstemem”

Brüksel’de gerçekleşen AB-Türkiye suriyeli mültecilerin durumu ana temalı toplantı sonrası bazı AB ülkeleri başbakanları mültecileri ülkelerine alma konusuna sıcak bakmadıklarını dile getirmişti. İlk ve en büyük tepki macaristan başbakanından gelmiş Viktor Orban “ülkemde müslüman istemem” çıkışı yapmış AB ‘yi Türkiye’ye tutamayacağı sözler vermekle itham etmişti. Hatta sözlerini bir adım ileriye taşıyıp “Suriyeli sığınmacıları kabul edersem beni assınlar” demişti.