Gündem

İstanbul'da ki FETÖ Üyeleri Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalarda FETÖ üyesi olduğu belirlenen üyeler gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 351 şüpheliden 65’i adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, TSK içerisinde görev yapan ve “ByLock” kullanan örgüt mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 351 şüpheliden 65’inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli 65 kişi, soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına gönderildi.

Soruşturma kapsamında Kara, Hava ve Deniz kuvvet komutanlıklarında çeşitli rütbelerde görevli 575 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul merkezli 58 ilde 2 ayrı operasyon düzenlenmiş ve haklarında gözaltı kararı verilenlerden 351’i yakalanmıştı. Yakalananlar arasında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu belirtilmişti.

Kamupersoneli.net | AA