Gündem

İstanbul'da Kimler Gözaltına Alındı? ( Açığa Alınanların Listesi Yayımlandı mı?)

 Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında açığa alınanların listesi henüz yayımlanmadı. Bir çok kurum içerisinde 50 binden fazla kişi açığa alındı. İşte detaylar…

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul’da gözaltına alınan asker, polis, hakim ve savcıların da aralarında bulunduğu şüphelilerden tutuklananların sayısı 907’ye çıktı.

FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetleri kapsamında cebir ve şiddet kullanarak darbeye teşebbüs etmek”, “anayasayı ihlal”, “cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırmaya ve görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü faaliyetleri kapsamında kasten öldürme ve kasten yaralama” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul’da 2 bin 679 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan bazı şüpheliler adliyeye sevk edilirken, arasında general, amiral, subay, astsubay, er ve polislerin de yer aldığı 816’sı tutuklandı.

– 421 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı

Soruşturma kapsamında İstanbul ve Gaziosmanpaşa Başsavcılıklarınca 134, Büyükçekmece Başsavcılığınca da 37 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekillerinin talimatıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli 45, Bakırköy Adalet Sarayı’nda görevli 60 ve Küçükçekmece Adliyesi’nde görevli 35 olmak üzere 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı verildi.

AA
Kamupersoneli.net