Gündem

İstanbul Valiliğinden "Almanya" Açıklaması Geldi

17.03.2016 Sabah saatlerinde Federal Almanya’nın İstanbul ve Ankara Başkonsolosluklarını saldırı şüphesiyle kapattığını ve İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Özel Alman Lisesi’nin tatil edildiğini duyurmuştuk.

Federal Almanya Başkonsolosluğuna yönelik bir saldırı girişimi olacağına dair ihbar alan Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu ülke genelindeki elçiliklerine durumu bildirmişti. Almanya Dış İşleri Bakanı konu hakkında “tedbir almamızı gerektiren bir durum” açıklaması yapmıştı. İstanbul Beyoğlunda bulunan özel alman lisesi sabah saatlerinde velilere ve çalışanlara bir mesaj atarak 1 günlüğüne okulun tatil edildiğini iletmişti. 

Konsolosluklar ve Özel Alman Lisesi Kapandı

Almanya’nın başkent Ankara başkonsolosluğunu ve İstanbul Başkonsolosluğu’nu kapatması ve İstanbul’da bulunan Özel Alman Lisesi’nin yönetimi 1 gün tatil kararı alması sonucu İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama geldi. Bu tür haberlerin terör örgütlerince ve ülke huzurunu bozmaya yönelik bazı kesimlerce kasti olarak yapıldığının altı çizilen duyuruda. 

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada konuyla alakalı 

“Devletimiz, binlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak bütün kurumlarıyla her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz.” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Türkiye’de bulunan Büyükelçiliklere ve eğitim kurumlarına “çok ciddi saldırı ihbarı” aldık demişti.

 Kamupersoneli.net