Gündem

İstihdam Eylem Planının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulübü tarafından Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen 17. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında işsizlik rakamları ve istihdama ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK tarafından bugün açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin bu sonucu beklediklerini ve bundan sonraki sonuçların ne olacağını da öngördüklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şu açıklamayı yaptı;

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“Bir defa bu ülkeye, bu millete güvenenler asla kaybetmedi. Biz bu millete de bu milletin çalışanına da insanına da yatırımcısına da girişimcisine de güveniyoruz ve güvendik.

Bu çerçevede de 2017’nin şubat ayında istihdam seferberliğini başlattık ve ‘hedef 1.5 milyon istihdam’ dedik. Milyonlarca kez teşekkür ediyoruz. Çalışmak isteyen kardeşlerimizin milyonla ifade edilen bir bölümüne istihdam sağladık. İşverenlerimize teşekkür ediyoruz, milyonla ifade edilen insanımıza istihdam alanı oluşturdular. Dolayısıyla, planlı bir şekilde işsizlik oranlarının da yıl sonunda tek haneli rakama düşeceğini zaten başından beri söylüyoruz. Bu ay itibarıyla 0,9 ki biz yaklaşık 1 puan civarında bir düşme bekliyorduk. Bugün için 11,7, gelecek ay yine 0,9-1 civarında düşme bekliyoruz. İnşallah, o da bizi yanıltmayacak, işsizlikte tek haneli rakamları yakalayacağız.”

“EYLEM PLANINI 15 – 20 GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ”

“Birlikte büyük bir milletiz ve birlikte büyük hedeflerimiz var. Önümüzdeki süreçte de gençler hazırlansın. Çünkü, genç işsizlik oranı da yüzde 21’lerde. Orada da çok hızla 15’lere doğru bir hedefi gündemimize aldık. Eylem planını en geç 15-20 gün içerisinde açıklayacağız. İnşallah kadınıyla genciyle güçlü ve yeni genç istihdamı, kadın istihdamı ve engelli istihdamı eylem planını da 10-15 gün içinde, bayram sonunda açıklayacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA