Gündem

İstiklal'de Patlama Sonrası HDP'ye Çağrı

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısı sonrası hükümet tarafından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi.

Ankara saldırısından sadece 6 gün sonra bu sefer İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal caddesinde hain saldırı gerçekleşti. İlk açıklamalara göre 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 36 yaralıdan 7 kişinin durumu ağır. Açıklama az önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Saldırı sonrası ilk açıklama ise Numan Kurtulmuş’dan geldi. Numan Kurtulmuş “İçimize Kan akıtacağız ama dostlarımızla hayata devam edeceğiz” dedi. Terörist unsurların susturulana kadar mücadelenin devam edeceğini bildiren Kurtulmuş “Şiddet olayları sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş İstikal caddesinde yaşanan hain terör saldırısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçti. Ankara’da 13 Mart 2016 tarihinde saat 18:45 ‘de gerçekleşen saldırıdan henüz 6 gün geçmişken yeni bir saldırı daha meydana geldi.

Bu sefer hedefte Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul, İstanbul’un en işlek caddelerinden birisi olarak kabul edilen İstiklal Caddesi vardı. İstiklal Caddesi’nde 4 kişinin hayatını kaybettiği 37 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında hükümet adına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş bütün partileri birlik olmaya çağırdı. Konuşmasında HDP’ye parantez açan Kurtulmuş “Gün bugündür. Terör örgütünün arkasındaki mahiyet tam manasıyla ortaya çıkmadan, hemen, derhal, hiçbir şekilde ‘ama, fakat’ demeden bu terörü yapan katilleri, canileri, hainleri ve arkasındaki karanlık odakları telin edin, lanetleyin, görüşünüzü ortaya koyun.” dedi.