Gündem

Kabine Değişikliği Ne Zaman Yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın mensuplarına açıklama yaptı, soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradaki konuşmasında AK Parti MYK hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu;

“KİMSENİN HADDİNE DEĞİL”

“Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söyleriz, hukukta bir kaide var, ‘Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir.’ Kimse bu söyle, kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı bu arada şu anda denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatine karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor ve denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Dolayısıyla bu yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu, görevi, yeri olmadığı halde bu şekilde, yani AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil.”

MYK ÜYELERİ

“Seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulumuzu belirlemiş olacağız ve Merkez Yürütme Kurulunu belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili kongre kapanışındaki teşekkür konuşmamda da ifade ettiğim gibi bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle 6’ncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim.”

Kamupersoneli.net – ANKARA