Gündem

Kadın Velilere Tacizden Sınıf Öğretmenine Soruşturma Başlatıldı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bir ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni Ö.A.’nın kadın velileri taciz ettiği gerekçesiyle Emniyet tarafından soruşturma başlatıldı. 

Sınıf öğretmeni Ö.A.’nın bu durumu ilk defa yapmadığı daha önceden başka kadın velilere de yaptığı iddia ediliyor.

9 Temmuz 2017 günü cep telefonu üzerinden A.S.U.’ya tacizde bulunmasının ardından kadın velinin anlattıkları herkesi şaşırttı. A.S.U. söylemlerinde şu ifadelere yer verdi;

“O gece üç defa öğretmen Ö.A. tarafından arandım. Telefonu açtığımda bana, yanlışlıkla aradığını ifade etti. Sonrasında mesaj atarak durumumuzu sordu. Ben çocuğumu sorduğunu düşünerek cevapladım. Ama saatten dolayı rahatsız oldum. Kendisi beni merak ettiğini ve benimle ilgili konuşmak istediğini söyledi. Uygunsuz konuşma ve mesajlara devam ettiği için ben de konuşmalarına ters cevap verdim. Bunun sonucunda aradığımda ise ’Ben sizin velinizim, sizin bu yaptığınız etik değil’ dedim. Kendisine ’Yanlış yapıyorsunuz’ dediğimde, iyi niyetli olduğunu, benim ters ve sert konuştuğumu söyledi. Konuyu kapatmasını söyledim ve mesajlaşmayı bıraktım. Niyeti hiç de iyi değil. Benim yalnız olmamdan faydalanmak istediğini düşünerek kendisinden şikayetçi oldum.” dedi.

BAŞKA VELİLERE DE TACİZDE BULUNULDU İDDİASI

Ö.A.’nın yaklaşık olarak 1 senedir o ilkokulda görev yaptığını söyleyen A.S.U., sınıf öğretmeninin o gece başka velilerede mesaj attığını yaptığı araştırmalar sonucunda elde ettiğini ifade etti. A.S.U. yaptığı araştırmalar sonucunda 6 kadın veliye daha tacizde bulunulduğu ve şikayetçi olduğunu açıkladı. A.S.U. bu konuyu açıklarken şu ifadelere yer verdi;

“Yaptığım araştırmalarda aynı gece 6 kadın veliye daha mesaj attığını öğrendim. O velilerimiz de gereken yerlere şikayette bulunmuş.Ben taşındığım için çocuğumun okuldan naklini aldım.Bu öğretmen hakkında gereken neyse yapılsın” dedi.

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hürriyet’in haberine göre; Kadın veli A.S.U.’nun ifadelerinin ardından konuşma yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, konudan haberdar olduklarını ve bu konu için müfettiş görevlendirdiklerini belirterek şunları söyledi;

“Yaşanan durum hakkında önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bilgilendirildi. Ardından konu bize intikal etti. Konuyla ilgili olarak müfettişlerimizi görevlendirdik. Öğretmenimiz hakkında gerekli soruşturmayı başlattık. Soruşturma sonrasında öğretmenin suçlu olduğu tespit edilirse, gerekli yaptırım ve cezai işlem uygulanacaktır” diye açıklamalarda bulundu.

Soruşturma başlatılan Ö.A. konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Böyle bir taciz olayı söz konu değil. Yanlış anlaşılma oldu. Şu anda gerekli makamlarca konu inceleniyor. Ancak üzerime atılan taciz iddialarını kabul etmiyorum” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA