Gündem

Kakava-Hıdırellez Şenlikleri Edirne'de Yapıldı

Edirne’de her yıl düzenlenen “Kakava-Hıdrellez Şenlikleri” kapsamında boyalı yumurta tokuşturma yarışması düzenlendi.

Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan alanda şenliklere katılan yerli ve yabancı turistler, Edirne Belediye Bandosu’nun müzikleri eşliğinde oynadı ve eğlendi.

Oynayanlara 72 yaşındaki Roman vatandaş Halime Mal da katıldı. Turistler Halime Mal’a bahşiş verdi ve fotoğraf çektirdi.

Konserden sonra yarışma alanına gelen Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşlarla sohbet etti.

Tanç ve Gürkan, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır da CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu birlikte boyalı yumurta tokuşturdu.

Vali Vekili Tanç, burada yaptığı konuşmada, şenlikler boyunca kentin birçok konuğu ağırladığının altını çizdi. Şenliklerin baharın gelişi, barış, dostlu ve kardeşliğin müjdecisi olduğunu belirten Tanç, “Ülkemizin gerçekten huzura ihtiyacı var. Kısa sürede bunun sağlanmasını diliyorum.” dedi.

“Türk milleti için kim ne derse desin devlet büyüktür”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Hıdrellez’in baharın müjdecisi olduğunu anlattı.

Baharla birlikte her yerin huzur, barış, bolluk ve bereket içerisinde olması dileklerinde bulunan Gürkan, şunları kaydetti:

“Baharla beraber artık ülkemizin hiçbir köyüne, kentine, kasabasına, evine şehit cenazesi gelmesin, en büyük temennimiz ve en büyük arzumuz bu. 5 Mayıs’ta yaktığımız Kakava ateşinden sonra bugün de 6 Mayıs Hıdrellez’in ilk gününü kutluyoruz. Her yıl valimizin de katılımıyla yumurta kırma yarışması düzenlemekteyiz. Her yıl da hangimiz kimin yumurtasına vuracak diye konuşuyoruz. Ben de her yıl aynı şeyi söylüyorum. Türk milleti için kim ne derse desin devlet büyüktür ve devlet kutsaldır. Halksız devlet olmaz, halka rağmen devlet olmaz, devlet halkıyla beraber büyüktür, güçlüdür ve kutsaldır. Ben yumurtamı altta tutuyorum valim vursun diye.”

Yapılan konuşmalardan sonra, Tanç, Bakır, Gaytancıoğlu ve Gürkan küçük bir küpten Hıdrellez niyeti çekti ve vatandaşlara okudu.

AA