Gündem

Kalkınma Bakanı: "Bunlar Ne Bayram Biliyor Ne Seyran"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ne bayram ne seyran bilmeyen teröristlerin Van’da bayram günü saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu hainlere karşı elbette gereken cevap veriliyor, verilmeye de devam edecek. Bizim milletimiz ve devletimiz güçlü. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Bunların hakkından çok rahat bir şekilde geliyoruz ve inşallah bu bölücü terör örgütünün de, DAEŞ’in de kökünü bir bütün olarak kazıyacağız.” dedi.



Elvan, Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda kent protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlarla bayramlaştı.



Elvan, yaptığı konuşmada, herkesin bayramını kutlayarak, Mersin’in ortak aklını temsil eden tüm kesimlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



Türkiye’nin 2016 yılında önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Elvan, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Mersin’de tüm kesimlerin demokrasi için dimdik ayakta durduğunu ifade etti.



Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) Türkiye’nin çok çektiğini aktararak, “İnşallah hep birlikte, sizlerin de desteğiyle bunların kökü kazınacak. Adalet içerisinde, hukuk içerisinde gereken neyse yapılacak ve bu terör belasından kurtulacağız.” dedi.



FETÖ’nün dışında bölücü terör örgütü PKK ile DAEŞ’in de ülkeye ve millete yönelik hain saldırıları olduğunu anımsatan Elvan, şöyle devam etti:



“Bunlar ne bayram biliyorlar, ne seyran. Bugün Van’da Valilik ile il teşkilatımız arasındaki bir bölgede yine bu hainler, bu teröristler saldırıda bulundular. Bu hainlere karşı elbette gereken cevap veriliyor, verilmeye de devam edecek. Bizim milletimiz ve devletimiz güçlü. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Bunların hakkından çok rahat bir şekilde geliyoruz ve inşallah bu bölücü terör örgütünün de DAEŞ’in de kökünü bir bütün olarak kazıyacağız. Tek bir kişi dahi bırakmak istemiyoruz.”



28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması


Elvan, terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ’ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:



“Bugün bizim hükümetimizin, devletimizin girişimiyle artık bir kayyum vasıtasıyla bu belediyeler yönetilecek ve bu pisliklerden de temizlenmiş olacağız. Belediyenin araçlarını kullanacaksın, belediyenin tüm lojistik alandaki desteğini vereceksin, arkasından kalkıp demokrasiden bahsedeceksin. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Demokrasi dersi verilecekse 15 Temmuz akşamı Türk milleti tüm dünyaya demokrasi dersini vermiştir arkadaşlar, hem içeride hem dışarıda. Bizim ders almaya ihtiyacımız yok. Eğer onların ders almaya ihtiyaçları varsa biz onlara gereken dersi de veririz. Kim olursa olsun ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışanlara, bizim üniter yapımızı zayıflatmaya çalışanlara karşı her türlü mücadeleyi, her türlü savaşı veriyoruz ve bundan sonraki süreçte de vereceğiz.”



Elvan, yiğit asker ve polislerin ülke içinde, sınırda ve Suriye içerisinde vatanın birlik ve bütünlüğü için cephede mücadele ettiğini vurgulayarak, tüm güvenlik güçlerinin bayramını tebrik etti.



Ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Elvan, “Bizim Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa etmemizden rahatsız olanlarla bizim Cerablus’a girmemizden rahatsız olanlar aynı yerden besleniyorlar. Ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, büyümesini istemiyorlar ve rahatsızlık duyuyorlar.” dedi.



Elvan, Türkiye’nin darbe girişimi ve terör olaylarına rağmen büyüdüğüne değinerek, bu durumun bazı kesimleri kaygılandırdığını ancak Türkiye’nin büyüme ve güçlenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.



Bayramlaşma programına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile AK Parti’li bazı milletvekilleri de katıldı.



Kamupersoneli.net – AA