Gündem

Kalkınma Bakanı Elvan : " Biz Sadece İstiklal Marşı'mızda Hazır Ola Geçeriz"

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Evrensel ve demokratik değerleri dillerine dolayan batı, 15 Temmuz’da açıkçası dut yemiş bülbüle dönmüştür.” dedi. 

Bakan Elvan, Sinop Üniversitesi’nin Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, doğal güzellikleri ve farklı imkanlarıyla Sinop’un Türkiye’nin nadir yerlerinden biri olduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk milletinin dik duruşuyla dünyaya demokrasi dersi verdiğini vurgulayan Elvan, Sinoplu üniversite öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün de hain darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düştüğünü anımsattı. 

Açıkgöz ve diğer tüm demokrasi şehitlerini saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Elvan, sözlerine şöyle devam etti:

“Evrensel ve demokratik değerleri dillerine dolayan batı, 15 Temmuz’da açıkçası dut yemiş bülbüle dönmüştür. İçindeki üniversite öğrencilerini destanlaştıran batı, Türk milletinin nasıl tankların üstüne çıktığından, nasıl canları pahasına tankların altına yattığından bahsetmediği gibi akabinde ‘aman darbecilere bir şey yapmayın’ diye akıl vermeye kalkıyor. Biz de Sinoplu Diyojen’in sözleriyle diyoruz ki ‘Gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz’. Biz sadece bir gölge tanır, bir gölgede rahat ederiz. O da ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesidir.”

 – “Türkiye’yi teslim etmeyen ruh, İstiklal Marşı ruhudur”

Bakan Elvan, Türkiye’nin AK Parti iktidarında batının talepleri karşısında “Hazır ola geçen ülke” olmaktan çıkarak, yeniden milleti ve milletin değerleriyle buluştuğunu kaydetti. 

“Biz sadece İstiklal Marşı’mızda hazır ola geçeriz” diyen Bakan Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Batının ‘hazır ola geç’ talimatıyla asla hazır ola geçmeyiz ve geçmeyeceğiz. İstiklal harbimizde millet şuuru neyse, 15 Temmuz’da ortaya çıkan, Türkiye’yi teslim etmeyen ruh, İstiklal Marşı ruhudur. Bu birliği bozdurmayacağız. İçeride ve dışarıda son terör unsuru ortadan kalkana kadar millet adına, milletimizle beraber mücadelemiz devam edecek. Bu uğurda şehitlerimiz oldu. Hepsine Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Gazilerimiz oldu, hepsine hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.”  

– “Üniversitelere 5,1 milyar liralık yatırım tahsis ettik”

Elvan, 2002 yılında Türkiye’de üniversitelere tahsis edilen toplam yatırımın sadece 680 milyon lira olduğuna işaret ederek, 2016 yılı itibarıyla kendilerinin ayırdığı yatırım bedelinin ise  5,1 milyar liraya çıktığını vurguladı.

Kıyaslandığında 7-8 katlık bir artışın söz konusu olduğunu anlatan Elvan, “2002 yılında üniversite sınavına 1 milyon 817 kişi başvurmuş. 662 bini, yani yüzde 36’sı bir yüksek öğretim programına yerleştirilmiş. 2015 yılında ise bu oran yüzde 46’ya yükselmiştir. 2002’de yüksek öğretimde okuyan öğrenci sayımız 1 milyon 100 bini bile bulmazken, bugün bu sayı 7 milyon 294 bine ulaşmıştır.” diye konuştu.

Pilot üniversite uygulaması başlatacaklarını bildiren Elvan, bu uygulamayla üniversitelerin belirli alanlarda ihtisaslaşmalarını istediklerini aktardı.

Özellikle yeni kurulan üniversitelerin yerel ve bölgesel kalkınmaya hizmet etmesini arzuladıklarına dikkati çeken Bakan Elvan, şunları söyledi:

“Üniversitelerimizin farklı misyonlara sahip olmasını arzu ediyoruz. Özellikle 2006 yılı sonrası kurulan üniversitelerin birbirinin aynısı olmasını istemiyoruz. İstiyoruz ki Sinop Üniversitesi bir iki alanda uzmanlaşsın ve Türkiye’nin en iyi bölümleri burada olsun. Bu konuda da bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu aşamada 5 üniversitemiz pilot üniversite olarak belirlendi. Bu üniversitelerimiz belirli alanlarda uzmanlaşacaklar.” 

Elvan, öğrencilere de seslenerek, her zaman azimli ve kararlı olmalarını istedi. 

Konuşmasının ardından, Bakan Elvan’a Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – AA