Gündem

Kamudan İhraç Edilenlere Özel Sektörde İstihdam İmkanı

FETÖ ile bağlantılarının olduğu düşünülerek kamudan uzaklaştırılan kişilerle ilgili dosyaların tam anlamıyla neticelenmesi adına yeni düzenlemeler getirilecek.

Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’cülerin iade edilmesiyle ilgili dile getirdiği sözlerinde ”Bu konuda Türkiye’deki davaların neticelenmesi, yargının hüküm vermesi büyük önem arz ediyor. Akabinde diğer ülkelere mahkeme kararıyla gidildiğinde işimizin daha da kolaylaşacağını düşünüyorum” diye ifade ederken bu sözlerinin Yargıtay aşamasındaki 2 davadan kaynaklandığını belirtti.

Yargıyat aşamasında bu bahsi geçen 2 dava, FETÖ davalarıyla alakalı olarak çok önem arz eden bir nokta olarak belirtildi. Bu 2 dosya ile çözüme gidilmesiyle birlikte yeni dönemde, başta ByLock olmak üzere örgüte mensup bireyler tek tek ortaya çıkacağı ve diğer tüm kriterler şablon olarak ortaya atılacak.

Dosyaların İçeriği ve Sorunun Çözümü

Yargıtay’ın yakın takibinde olan 2 dosyadan ilki İstanbul’da FETÖ ile bağlantılı olduğu iddaa edilen hakimle ilgili dosya, ikinci dosya ise Gaziantep’te tamamlanan FETÖ’cü bir polisle alakalı dosya.

Yargıytay’ın ilk dosya ile ilgili kararında FETÖ, 2008 yılında verilmiş olan kararın aksine ilk kez Terör Örgütü diye tanımlandı. Bu kararın ilk karar olması dolayısıyla Yargıtay’ın onayıyla birlikte kesinleşecek ve diğer dosyalar için örnek teşkil edecektir.

FETÖ iddiasıyla kamudan uzaklaştırılan ve haklarından soruşturma bulunmayan kişiler özel sektörde iş bulma konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Hükümet bu kişiler için çözüm aramaya başladı. Dava ile alakası olmadığı halde başvuruları geri çevrilen bir çok vatandaş hakkında sorunun çözülmesi için SGK ve YÖK gibi kurumlara Hükümet tarafından talimatlar verildi. Fakat akıllarda yine de durumun netleşmemesiyle alakalı tereddütler yaşandığı için sorunun çözülmesi mümkün olmadı. Bu yüzden Hükümet bu sorunun çözümü için Kanun Hükmünde Kararname ile ya da başka bir yasal düzenleme ile çözüme kavuşturacağı haberini verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. kpss mağdurları için de kamuda istihdam için adım atılsaydı onlardan önce keşke ihraç edilennlerin önce düşünülmesi beni bir kez daha yaraladı vah memleketim vah kimlerin eline kaldık