Gündem

Kanser Hastalarını Yakından İlgilendiren Kanun Teklifi Mecliste

Kanser Hastalerının Primleri Devlet Tarafından Ödenmesi Yönündeki Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonunda.  Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Sn. Dr. Murat Emir’in  31/05/2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 25/8/1999 tarihli ve 4447 işsizlik sigortası kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve gerekçeleri TBMM Komisyonunda.


Kanser Hastalarının İşten Çıkarılmaları Sonucunda Yaşadığı Sıkıntılara Bir Nebze Çözüm Üretilebilecek

Söz konusu kanun teklifinde SSK’lı statüde bir iş yerinde çalışırken kanser hastalığına yaklanan vatandaşların yaşadıkları travma nedeniyle işlerine yoğunlaşamadıkları ve durum yüzünden işten çıkarılmaları tehlikelerinin bulunduğu bildiriliyor.

İşten Çıkarılan Hasta Hem Tedavi Masraflarıyla Hem Hastalığıyla Başbaşa Kalıyor

Bilindiği gibi işten çıkarılan kanser hastasının tedavisi yapılmıyor. Hasta kişi işten atılırsa işsizlik maaşını alabiliyor fakat sigorta primleri ödenemediği için tedavi sırasında bazı maddi problemler yaşayabiliyor. Türkiye’de son 5 yılda kanser vakalarında artış gösterildiğine dikkat çekilen kanun teklifinde.  Söz konusu hastaların işten çıkarılmaları vb. durumlarda sigorta primlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenmesi ön görülüyor. Tasarının meclisten geçmesi halinde SSK ‘lı kanser hastalarının işine son verilmesi halinde sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması mümkün olacak.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri, TBMM haberleri, Kanun teklifleri ve daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 1 kasım 2015 ten önce işe girdim ama girdi çıktı yaptılar kadrodan yaralanamazmıyım