Gündem

Kanun Teklifleri Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis tören alanında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın eski ve bu dönem görev yapan milletvekilleri için düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine değindi ve kanun teklifleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında ne Bakanlar Kurulunun ne de bütçe dışında cumhurbaşkanının Meclise kanun tasarısı gönderme yetkisinin bulunmadığını ifade ederek şu açıklamada bulundu. 

KANUNLAR MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN HAZIRLANACAK

“Ülkemizin yönetim pratiğinde hükümeti kuran siyasi kadro, aynı zamanda Mecliste de çoğunluğa sahip olduğu için yasama ile yürütme çok fazla iç içe geçiyor, bundan da en fazla Meclis zarar görüyordu. Meclisin, Bakanlar Kurulunda hazırlanan ve Meclise sevk edilen tasarıların onay merci durumuna düşmesi milletvekillerimizin çalışma şevkini de kırıyordu.

Yeni sistemde artık ne Bakanlar Kurulunun ne de bütçe dışında cumhurbaşkanının Meclise kanun tasarısı gönderme yetkisi bulunmuyor. Tüm kanunlar milletvekillerimiz tarafından hazırlanacak, görüşülecek, tartışılacak, oylanacak ve yürürlüğe girecek. Bir başka ifadeyle, bu sistemde kanun yapma tekeli sadece kağıt üzerinde değil, fiilen de Meclisin yetkisine veriliyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA