Gündem

Kayseri'de 1 Milyon TL'lik Otobüs Kartı Dolandırıcılığı

Gün geçmiyor ki bir yolsuzluk haberi daha gelmesin.  Kayseri’de bilet yolsuzluğu yapıldığına dair ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, halk otobüslerini takibe aldı. Söz konusu halk otobüslerinin şoförlerinin bilet okuma cihazlarına müdahalede bulunarak tek binişlik biletlerin okunmamasını sağladığı tespit edildi. Söz konusu eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen otobüslerin sefere çıkması Kayser Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından engellendi. Otobüs şoförleri ve otobüs sahiplerinden oluştuğu öğrenilen 49 kişilik şebeke gözaltına alındı.

Dolandırıcılığa bulaştığı söylenen otobüsler Kayseri Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki İmam Hatip Lisesi’nin bahçesine çekildi. 1 Ocak 2016 – 1 Mart 2016 dönemine ait kayıtların tamamını incelemeye alan emniyet güçleri, inanılmaz dolandırıcılık taktiğini keşfetti.Tek biniş hakkı kalan kartları okunmayacak hale getiren şahıslar yüzünden vatandaş otobüse bindiğinde kartının kalmadığını zannedip tek biniş hakkı kalan kartı otobüsün kart okuyucusunun yanında bulunan kutuya bırakıyor daha sonra şoförler bu kartları toplayıp iş birliği yaptığı bayilere satarak paraya çevirdikleri söyleniyor.Şahısların bu dolandırıcılık taktiği üzerinden kamuyu 1 Milyon Türk Lirası zarara uğrattığının altı çizilirken , söz konusu operasyon kapsamında gözaltı sayısının 30’la sınırlı kalmayacağı ve daha da artacağı kaydedildi.

Kamu haberleri, gündem haberleri , ekonomi haberleri ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Kamupersoneli.net ‘in android cihazlar için geliştirdiği uygulamayı cep telefonunuza indirerek her türlü gelişmeden her yerde haberdar olma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. neden sadece 49 kişi den 27 si adliyeye sevk edildi ve neden sadece 7 si ceza evinde