Gündem

Kayseri Merkezi 6 İlde FETÖ Operasyonu: 24 Gözaltı

 Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile irtibatı olduğu için kapatılan kurumların 91 yöneticisine yönelik Kayseri merkezli 6 ilde başlatılan operasyon kapsamında, aralarında eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

Kayseri’de, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle daha önce kayyum atanan 9 şirketin bünyesinde faaliyet gösteren 25 ilk, orta ve lise seviyesinde özel okul ile 18 kız ve erkek öğrenci yurdunun olduğu belirlendi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca bu kurumların şirket yöneticileri, okul ve yurt müdürleri hakkında “Terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanı” suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 91 şüphelinin yakalanması için Kayseri merkezli Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat’ta 300 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında eski Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in de yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmeye başlandı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan örgütün sözde “Kayseri imamı” Sıtkı Baş’ın da bulunduğu 67 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kamupersoneli.net – AA