Gündem

KESK Üyeleri: KHK'lar Gider Biz Kalırız

KESK üyesi bir grup,  KHK kapsamında şuana kadar ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesi için topladıkları 10 bin imzayı İstanbul Valiliği’ndeki Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na verdi.

İstanbul Valiliği önüne gelen KESK üyesi grup, KHK ile ihraç edilen memurlara destek vermek amacıyla eylem yaptı. ‘İşimizi geri alacağız, KHL’lar gidecek biz kalacağız’ pankartı taşıyan kalabalık, ‘Emekçiyi, haklıyız, kazanacağız’, ‘KESK’li tutsaklar onurumuzdur’ diye slogan attı. 

“OHAL İLE BÜTÜN BİR GELECEĞİMİZ ŞEKİLLENDİRİLMEKTEDİR”

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, “Bugün temel hukuk kuralların çiğnendiği, KHK’larla özgürlüklerin ve insan haklarının gasp edildiği ve darbecilerle mücadele adı altında halkların tüm kesimlerine saldırıldığı fiili bir darbe döneminden geçiyoruz. OHAL ilan edildiği günden beri çıkan 26 KHK ile 130 bin kişi kamu görevinden ihraç edilmiş, 107 kanunda değişiklik yapılmıştır. OHAL ile bütün bir geleceğimiz şekillendirilmektedir” dedi.

“KHK’LAR BİR YÖNETİM ARACINA DÖNÜŞMÜŞTÜR”

İhraç edilen ve açığa alınan tüm kamu personelinin görevine iade edilmesini isteyen Özlem Tolu, “KHK’lar bir yönetim aracına dönüşmüştür. Bizler, OHAL komisyonu adı altında yapılmaya çalışılanın bir orta oyunundan ibaret olduğunun farkındayız. Çünkü ne yazık ki ülkemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin hiçbir kırıntısı kalmamıştır. KHK ile haksızlığa uğrayanlara yargı yolu kapatılmış, binlerce insan yine KHK ile icat edilen bu komisyona başvurmak zorunda bırakılmıştır. OHAL kaldırılmalıdır. KHK’lar geri çekilmelidir. İhraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir” diye konuştu. 

TOPLANAN 10 BİN İMZA TESLİM EDİLDİ

Daha sonra Özlem Tolu ile birlikte bir grup, KHK ile ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesi için topladıkları 10 bin imzayı İstanbul Valiliği’ndeki Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na verdi. Eylem boyunca, çevik kuvvet ekipleri valilik çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kamupersoneli.net – DHA